Vydali jsme studijní materiály pro účastníky dalšího vzdělávání, k dispozici jsou i v elektronické verzi

2013-07-31 15:43:00

Ve spolupráci s Ekonomickou fakultou Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích jsme v tištěné a elektronické podobě vydali studijní materiály pro účastníky dalšího vzdělávání v oborech cestovní ruch a manažerské dovednosti. 

 

Skripta jsou ke stažení v elektronické podobě v příloze tohoto příspěvku. K dispozici budou již brzy také k zapůjčení ve všech větších regionálních knihovnách.

 

Tiskoviny byly vydány v rámci projektu Další vzdělávání v oborech cestovní ruch a venkovská turistika, osobnostní rozvoj a manažerské dovednosti, který je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.

Ojedinělý program mentoringu Zapoj se je v plném proudu

2013-07-29 11:22:00

Dne 25.7. se společně se zástupci místní akční skupiny sešla skupinka deseti aktivních a nových zkušeností chtivých studentů, aby společně zahájili ve venkovském regionu ojedinělý program mentoringu v místních firmách a organizacích.

 

Studenti z Prachaticka, Strakonicka, Vimperska a Českobudějovicka budou v průběhu měsíce srpna působit v oblastech cestovní ruch, sociální služby, média a reklama, ICT ve vybraných jihočeských firmách. Společně se svými mentory budou mít příležitost po dobu deseti dní nahlédnout pod pokličku vybrané praxe. V rámci mentoringu budou dostávat různé úkoly a mentor průběžně vyhodnotí a poskytne zpětnou vazbu. Studenti pak na závěr pro realizátora projektu zpracují samostatnou práci, ve které navrhnou plán aktivit, které budou v praxi využitelné, a na které by místní akční skupina mohla s účastníkem Zapoj se dále spolupracovat.

 

Výstupy celého programu budou shrnuty v metodickém manuálu, který vyjde v tištěné formě v průběhu letošního podzimu. 

 

 

Akce je součástí projektu Aktivně a udržitelně v kraji pod Šumavou, který je financován z Evropského sociální fondu a státního rozpočtu ČR.

 

 

Vzdělávací kurz "Základní kurz pro denní matky/otce"

2013-07-12 09:02:00

V partnerství s místní akční skupinou "Rozkvět zahrady Jižních Čech" Vás zveme k účasti na vzdělávacím kurzu pro rodiče.

Jedná se o prezenční vzdělávací kurz, který poskytne praktické i teoretické informace o tom, jak odborně pracovat s malou skupinou dětí ve věku od jednoho roku do sedmi let.

Pilotně jsme ověřili osm vzdělávacích modulů

2013-07-08 15:19:00

Koncem května druhým dnem prezenční výuky kurzu "Péče o hosty a plánování akcí" bylo úspěšně ukončeno druhé pilotní ověřování nově vytvořených osmi vzdělávacích programů (Technika cestovního ruchu, Marketing cestovního ruch, Péče o hosty a plánování akcí, Udržitelná venkovská turistika, Projektový management I. a II., Tímemanagement, Prezentační a komunikační dovednosti) Jedná se o programy, které naše místní akční skupina ve spolupráci s Ekonomickou fakultou Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích připravila a zrealizovala. Tyto aktivity jsou součástí projektu "Další vzdělávání v oborech cestovní ruch a venkovská turistika, osobnostní rozvoj a manažerské dovednosti" finančně podpořeného z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. 

 

Nyní probíhá ve spolupráci s lektory, odbornými garanty a metodikem projektu zpětné vyhodnocení. Celý projekt skončí na konci října. V září se ještě všichni absolventi, lektoři a realizační tým budou moci setkat na závěrečné akci.

 

Celkem se dvou pilotáží zúčastnilo 195 osob z oblasti podnikatelského, neziskového sektoru a veřejné správy ze zájmového území místní akční skupiny, ale i širšího regionu. Plánováno původně v projektu bylo celkem 160 účastníků. Úspěšně kurz dokončilo a získalo osvědčení o absolvování kurzu celkem 168 osob. Plánováno v projektu bylo 144.

 

Celý projekt si dovolujeme považovat za velmi vydařený a přínosný.

 

Registrace projektů na RO SZIF

2013-06-27 14:18:00

Vážení žadatelé v rámci 9. Výzvy LEADER,

 

dovolujeme si Vás informovat, že dne 21. 6. 2013 došlo k úspěšnému zaregistrování Vašich Žádostí o dotaci vybraných Výběrovou komisí z PRV v rámci opatření IV. 1.2.

<<- předchozí | celkem 377 ( 102 - 108) | další ->>