Pozvánka na praktický seminář na téma DOBROVOLNICTVÍ

2012-12-03 16:08:00

Dobrovolnictví - co znamená a jak v praxi vypadá? Proměna tohoto pojmu je viditelná snad na všech místech. Před rokem 1989 jsme tento pojem slýchali při akcích Z a brigádách v zemědělských podnicích. Dnes se tento pojem zcela proměnil a můžeme si pod ním představit člověka ochotného jít navštít starou a osamělou paní, aby si s ní popovídal nad šálkem čaje, či jí přečetl noviny. Nebo ho můžeme vidět jak v montérkách pomáhá odstaňovat následky povodní či jiné mimořádné události. V neposlední řadě ho vidíme jako vedoucího na děstkém táboře. Takto bychom mohli pokračovat dál a každý z nás by si vybavil dobrovolnictví nějak jinak. Dobrovolnictví není nic neobvyklého, je to zcela normální a přirozená věc. Když se zamyslíme, každý z nás někdy dobrovolníkem byl nebo právě teď je. Princip dobrovolnictví je prostý - nezištně pomáhat druhým. Ať už se jedná o mého souseda, nebo komunitu v Africe, všude můžeme pomoci druhému člověku nést jeho břímě. Otázkou zůstává, zda jsme ochotní a jak dlouho ho chceme nést.

 

VZDĚLÁVEJME SE PRO NÁŠ REGION - Chance odstartovala nový projekt a ZAPOJIT SE můžeš i ty!

2012-12-03 15:18:00

Nový projekt "Aktivně a udržitelně v Kraji pod Šumavou" realizovaný o.s. CHANCE IN NATURE nabízí v průběhu nadcházejícího roku 2013 mnoho bezplatných vzdělávacích seminářů pro širokou veřejnost. Zapojit se může kdokoliv ve věku 15 - 64 let. Těšit se můžete také na zajímavé vícedenní zahraniční i regionální exkurze a Mediální a Ekologický den.

 

Informace a podrobnosti sleduj na těchto webových stránkách nebo na facebookovém profilu ZAPOJ SE.

 

Informace o aktuálně vypsaných termínech kurzů a možnostech registrace jsou v příloze tohoto článku:)

 

Seminář Nová média z technických důvodů zrušen

2012-11-27 08:47:00

Z technických důvodů je plánovaný seminář Nová média (1.12., Vimperk) zrušen. O náhradním termínu konání semináře Vás budeme informovat prostřednictvím těchto www.

Děkujeme za pochopení.

Proces komunitního plánování na Strakonicku pokračuje! Budeme monitorovat.

2012-11-15 13:53:00

Je tomu právě dva roky, kdy se na Strakonicku poprvé sešly pracovní skupiny čítající zástupce poskytovatelů sociálních služeb, zástupce uživatelů sociálních služeb, obecních samospráv a městských úřadů i veřejnosti, kdy ve vzájemných diskusích byla řešena mimo jiné problematika dostupnosti a kvality sociálních služeb. V rámci tohoto procesu - tzv. komunitního plánování sociálních služeb došlo k rozpoznání hlavních problémů, s nimiž se tito aktéři na poli poskytování sociálních služeb a služeb doprovodných potýkají a byly ve společném úsilí hledány přijatelná řešení, a to jak pro uživatele sociálních a doprovodných služeb, tak pro jejich poskytovatele, ale i obce a subjekty, kteří tyto služby financují. Řešení byla identifikována a ve formě projektových záměrů jednotlivých aktérů začleněna do Komunitního plánu sociálních služeb ORP Strakonice. Tento strategický dokument jednak popisuje výchozí obraz sociálních služeb a služeb doprovodných na území Strakonicka, dále zachycuje celý proces plánování, ale mimoto je také jakousi pokladnicí či zásobárnou žádoucích projektů, jejichž realizace povede k rozvoji sítě sociálních a doprovodných služeb na Strakonicku a k vyřešení stávajících problémů v této oblasti. 

 

Exkurze do Plattlingu v Bavorsku

2012-11-15 12:20:00

Dne 7.11.2012 se konala exkurze do Plattlingu v Bavorsku, které se zúčastnilo 25 osob z řad ředitelů a učitelů základních, středních škol a středních odborných učilišť z Jihočeského kraje, dále zástupci Jihočeské univerzity, několika obcí a 3 místních akčních skupin - mezi nimi i zástupci CHANCE IN NATURE - LAG.
Akce proběhla v rámci tzv. Handwerkertag - chcete-li Dne zručnosti, kdy se s promo-ukázkami praktické technické výchovy seznamují v průběhu několika dnů žáci 6. tříd více než 110 škol v Bavorsku, a nově i dalších spolkových zemích.

Více informací o této exkurzi najdete v přiložené tiskové zprávě.

Pozvánka na bezplatný seminář NOVÁ MÉDIA

2012-11-12 11:56:00

Dovolujeme si Vás pozvat na bezplatný seminář na téma NOVÁ MÉDIA, který se uskuteční dne 24.11. (Prachatice, Hotel Albatros) a 1.12. (Vimperk, Hotel Zlatá Hvězda) od 9 hod.

 

Tématický plán vzdělávací akce vč. pozvánky naleznete přílohou této zprávy.

 

Své registrace/přihlášky zasílejte ve formátu: jméno, příjmení, tel. číslo, e-mail, místo bydliště a datum narození, název, místo a termín konání semináře na frkova@chanceinnature.cz.

 

V případě dotazů nás můžete kontaktovat také na tel. 724 004 484, kontaktní osoba Iveta Frková.

 

Seminář se koná v rámci projektu Aktivně a udržitelně v Kraji pod Šumavou, reg. č. CZ.1.07/3.1.00/37.0157, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

<<- předchozí | celkem 377 ( 168 - 174) | další ->>