životní prostředí

Co vzniklo díky projektu Šance pro venkovské školy II

2015-02-26 10:30:00

V průběhu projektu Šance pro venkovské školy II vytvořili učitelé ve spolupráci s naší MAS mnoho výukových materiálů, které mohou sloužit jako zajímavé výukové pomůcky i pro ostatní základní školy - náměty exkurzí vč. pracovních listů, výukové materiály (pracovní listy) ke kroužkům pracovních činností a cizích jazyků, náměty na realizaci školních komunitních projektů. Velké díky patří všem.

A zde se s Vámi se všemi zájemci z řad učitelů ZŠ podělíme o to, co jsme vytvořili a doufáme, že Vám poslouží jako praktická pomůcka:

- Metodický materiál pro ZŠ - náměty exkurzí

 

- Vzdělávací kroužky pracovních činností:
Metodický list vzdělávacího kroužku Kutil, Kutílek - ZŠ Vlachovo Březí
Metodický list vzdělávacího kroužku Prostorová tvorba - ZŠ Malenice
Metodický list vzdělávacího kroužku Prostorové vytváření - ZŠ Borová Lada
Metodický list vzdělávacího kroužku Tvořivé odpoledne - ZŠ Vacov


- Vzdělávací kroužky cizích jazyků:
Metodický list vzdělávacího kroužku Anglický jazyk 1. Stupeň - ZŠ Vlachovo Březí
Metodický list vzdělávacího kroužku Anglický jazyk 2. Stupeň - ZŠ Vlachovo Březí
Metodický list vzdělávacího kroužku Angličtina hrou a Anglická konverzace - ZŠ Borová Lada
Metodický list vzdělávacího kroužku Hrátky s němčinou - ZŠ Borová Lada


- Metodický materiál pro ZŠ - náměty pro přípravu a realizaci malých školních komunitních projektů


- Vzdělávací materiály pro výuku pracovních činností pro I. a II. stupeň ŽŠ - sada výukových materiálů

 

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.

Pozvánka na DEN TECHNIKY

2015-01-11 20:40:00

Ve spolupráci s partnerskou místní akční skupinou MAS Rozkvět, z.s. a Základní školou profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí si Vás a zájemce z řad učitelů dovolujeme pozvat na akci Den techniky, která se uskuteční dne 22.1. 2015 v ZŠ Vlachovo Březí. Zúčastnit se můžete dopoledního programu, ale zejm. odpolední diskuse Jak efektivně zvýšit zájem žáků o technické vzdělávání se zahraničními partnery projektu.

 

Více v přiložené pozvánce.

 

Pokud se rozhodnete akce zúčastnit, prosím zašlete svou registraci na kontakt uvedený v příloze.

Projekt Šance pro venkovské školy II je ukonce a jaké jsou výsledky?

2015-01-05 15:01:00

Spolupráce pěti základních škol v regionu (ZŠ Vlachovo Březí, ZŠ Vacov, ZŠ Borová Lada, ZŠ Malenice, ZŠ Šumavské Hoštice) a naší MAS je u konce.

Během necelých dvou let jsme udělali spousty práce a do projektu zapojili žáky i učitele, externí lektory, společně vytvořili  8 nových zájmových vzdělávacích kroužků, zhruba 650 žáků se zúčastnilo více než 20ti exkurzí v Čr a zahraničí, podpořeno bylo kolem 50ti pracovníků v dalším vzdělávání (školení, učitelé a externí lektoři ve výuce), vytvořeno bylo nespočet pracovních a metodických materiálů, ve školách se realizovali zajímavé školní komunitní projekty, proběhly výstavy prací žáků a jedna společná putovní výstava, opraveny a vybaveny byly školní dílny, výuku zpestřují nové školní pomůcky a vybavení.


Vzájemná spolupráce nás těšila. Děkujeme.

 

Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.

Putovní výstava prací žáků partnerských ZŠ v IKS Malenice prodloužena do 6.11.

2014-11-03 22:57:00

Putovní výstava prací žáků ZŠ Malenice, Vlachovo Březí, Vacov, Šumavské Hoštice, Borová Lada, která se v těchto dnech koná v IKS Malenice je prodloužena do čtvrtka 6.11. 2014.

Akce se koná v rámci projektu Šance pro venkovské školy II, který je financován z ESF prostřednictvím OPVK a státního rozpočtu ČR.

<<- předchozí | celkem 43 ( 0 - 6) | další ->>